В гостях у фермера: ФГ «Терра»

В гостях у фермера: ФГ «Терра»

Стаття 2019 року

«Терра» — це приклад органічної ферми з системною роботою та стабільною наявністю. Команда Натур Бутік відвідала теплиці «Терра» і побачила як вирощують огірки та помідори майже цілий рік.

Теплиці знаходяться в Харківській області у місті Первомайський.

Все почалося з того, що засновники заводу «Терра» (займається виробництвом каш швидкого приготування) захотіли вирощувати для себе чисту продукцію.

Почали вивчати цю тему і вирішили спробувати виробляти не тільки для себе, але й для людей.

Так, в 2016 році запустили в роботу теплиці і на сьогодні «Терра» спеціалізується на огірках та помідорах.

Екскурсію нам проводив агроном Олександр Костін.

органические помидоры купить

Далі стаття у форматі інтерв’ю.

НАТУР БУТІК: Як ви вирощуєте?

ОЛЕКСАНДР КОСТІН: Спочатку жоден агроном не хотів братися. Говорили, що у нас нічого не вийде, що неможливо виростити без хімії. В результаті навчався в процесі вирощування.

У перший рік все росло добре, а потім почалися хвороби. Особливо у вересні-жовтні. В цей час звичайні господарства застосовують інсектициди двічі в тиждень. Але в органічному виробництві хімія заборонена, а тому ми тестували всі біопрепарати, затверджені Органік Стандарт і знайшли для себе ті, що підходять.

ферма терра органические овощиорганические огурцы
НАТУР БУТІК: Яке насіння ви берете?

ОЛЕКСАНДР КОСТІН: Ми беремо органічне голандське насіння помідор і необроблене фунгіцидами насіння огірків російської селекції. За кілька років експериментів прийшли до висновку, що сорт огірка Атлет — єдиний, який підходить для нашої смуги, витримує брак світла та може плодоносити вже в лютому.

органические огурцы купить киев
НАТУР БУТІК: Які методи ви використовуєте при вирощуванні?

ОЛЕКСАНДР КОСТІН: Як бачите, у нас всюди мульча. Вона стримує ріст бур’янів, зберігає вологу і служить підживленням для землі.

Поливаємо за допомогою крапельного поливу дощовою водою і фільтрованою.

Топимо дров’яним котлом, використовуючи висівки та лушпиння, яка залишилося після переробки зернових на заводі Терра.

У теплицях живуть бджоли і земляні джмелі.

У теплу пору ми відкриваємо теплиці.

Удобрюємо ем-препаратами («Емочки» — ефективні мікроорганізми). Гумус не вносимо, в нас і так родючий грунт. Лабораторні дослідження показали, що за 3 роки ефективні мікроорганізми підвищили родючість грунту до настільки високого рівня, що її можна продавати.

НАТУР БУТІК: Коли ваша продукція є в наявності?

ОЛЕКСАНДР КОСТІН: У нас немає конвеєрного виробництва, як в гідропоніці. Огірки будуть до червня і знову з’являться у вересні. У листопаді ми зберемо останній урожай помідорів і огірків, потім два місяці перерва. Перші огірки надходять у продаж у лютому, помідори — у березні.

НАТУР БУТІК: Розкажіть будь-ласка про особливості продукції.

ОЛЕКСАНДР КОСТІН: В нас є випадки, коли люди не можуть їсти звичайні огірки через алергію, а наші — можуть. У наших огірків і помідорів зовсім інший смак і за це їх люблять.

Після відвідування теплиць, один із співзасновників — Сергій Бурнаєв, запросив нас подивитися фундуковий сад.

Сад був закладений 40 років тому. Сергій купив його в занедбаному стані і почав відновлювати.

Сергій поділився: «Тут я розслабляюся і відпочиваю. Хочу відновити сад і планую протягом декількох років зробити замкнуту екосистему. Кущі вже довели свою пристосованість до місцевого клімату, а фундук виходить смачний.

Посію траву. Під кожним кущем буде мульча з мікоризою трюфельного грибу. На трюфелі не надіюсь, але гриби повинні допомогти для підтримки вологи «.

Органічне землеробство налаштоване на відновлення ґрунту, чистоту води і безпеку для фермерів і споживачів. Хочете підтримати правильне землеробство і своє здоров’я? Голосуйте своїм гаманцем і вибирайте organic.

Огірки і помідори можна купити в магазинах Натур Бутік, а також оформити доставку по Києву на таксі.

При замовленні до четверга, ви отримуєте продукцію в середу.

ЗАМОВИТИ ОРГАНІЧНІ ОВОЧІ

ВСІ ФОТО ФЕРМИ

Актуальні товари
Огірки органічні Терра, 500 г
Organic
O
Gluten free
GF
Sugarfree
Без цукру
SF
Vegan
V
Харьківська обл.
Ціна за 500 г
65,00 грн