Протизастудна фітоаптечка

Протизастудна фітоаптечка

Протизастудний арсенал для осінньо-зимової аптечки

Пандемія пандемією, але сезон застуд ніхто не відміняв. Тож важливо, щоб всі необхідні під час лікування застуди засоби були під рукою. Якими ж продуктами поповнити протизастудний арсенал домашньої аптечки? У такому разі доцільно звернути увагу на продукти, розроблені на основі тисячолітнього досвіду східної медицини, — у першу чергу рослинний комплекс ФЛУ-ІНЬ, актуальний при застуді та грипі, а також РИНАКАП, ФІТОПУЛЬМІН та бальзам ЧЕРВОНИЙ СЛОН.

До складу рослинного комплексу ФЛУ-ІНЬ входять лікарські рослини, відомі своїми антибактеріальними, жарознижувальними, анальгезивними та загальнозміцнювальними властивостями, а саме: трава полину зонтичного, квіти жимолості, кореневище кемпферії, листя перили, трава ельсгольцію, стебла пасльону лежачого і трава м’яти польової. Показано, що екстракти жимолості та полину мають противірусні властивості та використовуються при парагрипі, грипі та респіраторній синцитіальній вірусній інфекції (Ding Y. et al., 2017; Yan H., et al., 2018). Флавоноїди, що входять до складу екстрактів ельсгольцію і кемпферії, мають протимікробні та протизапальні властивості (Yenjai С., 2004). Перила має антиоксидантні, антимікробні, антиалергічні та протизапальні властивості, а також характеризується жарознижувальним потенціалом (Wang J. et al., 1997; Ahmed H.M., 2018). Завдяки таким властивостям перилу та траву ельсгольції здавна використовували у традиційній медицині країн Східної Азії, зокрема в Китаї, Японії та ін., при застудних захворюваннях, підвищенні температури тіла та болю в горлі (Guo Z., 2012; Ahmed H.M., 2018). Тож при перших проявах застуди доцільно якнайшвидше забезпечити підтримку власного організму за допомогою компонентів, що входять до складу ФЛУ-ІНЬ.

Вдалим доповненням протизастудної аптечки стане РИНАКАП, який є актуальним засобом при гострому та хронічному риніті. Біологічно активні речовини, що входять до складу РИНАКАП, характеризуються широким спектром властивостей: коріння ангеліки має протизапальні властивості, квітки магнолії характеризуються протиалергічною, протизапальною та протимікробною активністю, завдяки чому мають довгу історію використання в китайській медицині при риніті та синуситі, а компоненти нетреби відомі протимікробними, жаро­знижувальними й потогінними властивостями (Shen Y., 2008; Ежов В.М., 2010; Ma J., 2018).

Ще одним актуальним в осінньо-зимовий період засобом є ФІТОПУЛЬМІН — рідкий рослинний екстракт з коренів платикодону, айстри, горичника, спаржі та солодки, а також кореневищ куркуми, плодів абрикоса, кори та листя шовковицевого дерева, шкірки мандарина, листя перили і колеусу, трави м’яти. Ці цілющі рослини здавна використовувалися для підтримки здоров’я верхніх і нижніх дихальних шляхів, зокрема для полегшення кашлю. Так, наприклад, корінь солодки голої стимулює секрецію слизу, що полегшує його відхаркування, а куркума довга має антиоксидантні, протимікробні й протизапальні властивості (Зайцева О.В., 2007; Jurenka J.S., 2009).

Гармонійним доповнен­ням до цієї рослинної аптечки, натхненої віковими традиціями східної медицини, стане аромабальзам для розтирання шиї та грудної клітки ЧЕРВОНИЙ СЛОН, який містить ефірні олії м’яти, камфорного лавра і базиліка евгенольного. Олії базиліку та лавру можуть використовуватися для інгаляцій при запаленні дихальних шляхів, адже вони мають антиоксидантні та протимікробні властивості (Rattanachaikunsopon P., 2010; Ramos C., 2012). Олія м’яти буде актуальною при респіраторних захворюваннях (Войткевич С.А., 1999).

https://www.apteka.ua/article/569155

Актуальні товари
Фітопульмін fito 200 мл сироп від кашлю
Cлон Червоний рідкий бальзам fito в’єтнамська зірочка
ФЛУ-ІНЬ fito грип застуда
РИНАКАП fito нежить, гайморит, риніт