Печінка — важливий орган в організмі, який бере участь у травленні, виведенні токсинів, створенні енергетичних резервів тощо. Але, на жаль, низка факторів, серед яких неправильний раціон харчування, зловживання алкоголем, постійний стрес, не дають шансів печінці залишатися в нормі, про що сигналізують такі симптоми, як біль у правому підребер’ї, гіркота у роті, нудота та біль у животі. Щоб підтримати здоров’я печінки та жовчного міхура, варто доповнити свій раціон продукцією від компанії «FITO PHARMA» (В’єтнам) — АРТИШОК органічний у капсулах, АРТИШОК фіточай, капсули КУРКУМА fito детокс та чай органічний КУРКУМА.
Куркума, екстракт якої входить до складу чаю та капсул КУРКУМА, — це рослина з довгою історією використання в народній медицині. Зокрема, куркумін — потужний антиоксидант з групи флавоноїдів, що міститься в її кореневищі, проявляє виражені гепатопротекторні, гіпоглікемічні, протизапальні, противірусні, протимікробні, протигрибкові, протипухлинні, десенсибілізувальні та антиатеросклеротичні властивості. Екстракт куркуми покращує загоювання ран та стимулює травлення, а ефірна олія потенціює виведення мокротиння та зменшення вираженості симптомів кашлю (Prasad S. et al., 2011; Sharifi-Rad J. et al., 2020).
Значущим виявився сприятливий вплив на печінку в іншої рослини — артишоку, екстракт якого міститься в продуктах АРТИШОК. Виявлено, що біологічно активні компоненти у складі екстракту артишоку зумовлюють виражений гепатопротекторний, жовчогінний, помірний сечогінний, антиоксидантний та гіпоглікемізуючий ефекти. Доведено, що вживання екстракту артишоку потенціює зниження рівня холестерину, чим допомагає запобігти розвитку хвороб серця (Rondanelli М. et al., 2013; Ben S.M. et al., 2015; Amini M.R. et al., 2022).
Так, вживаючи куркуму та артишок, можна підтримати здоров’я печінки та жовчного міхура, покращити травлення, сприяти зниженню рівня холестерину, глюкози та допомагати організму протистояти навалі патогенів.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»